כשמדובר בדיאטה בזמן הריון, ישנם הרבה מיתוסים באשר לספורט והרגלי אכילה. על מנת להעניק לכן חווייה הריונית שונה מסוגה, אנו מרגישים שמחובתינו לנפץ לך מספר מיתוסים שעד כה וודאי התכוונתן להשען עליהם.
הידעתן? בשלושת החודשים הראשונים של ההריון, אין עלייה בתצרוכת האנרגטית של הגוף, על כן לא רק שמותר, אלא חשוב מאוד להמשיך לאכול בדיוק כמו שהייתן רגילות לאכול לפני כן. כשתגיעו לשליש השני להריון העלו את מספר הקלוריות במקסימום 300 קלוריות יותר פר יום. כעת, העלאת הקלוריות משמעותית להזנת העובר אבל חשוב לשים לב- עובדה זו לא אמורה להוביל אתכן להתקפי אכילה בלתי נשלטים מאחר והגוף ככל שהוא חכם, אינו סובל שמנסים לרמות אותו; קינוחים, מגשי פיצה ושאר המזונות נטולי ערכים נטולי ערכים תזונתיים לא רק שלא יועילו לעובר אלא הם המפתח לקילוגרמים עודפים במהלך ההריון שיהיה מאד קשה להשילם בשלב מאוחר יותר.
טיפ: כדאי לבחור היטב את התוספת לתפריט היומי ולהתמיד באכילת פירות ואגוזים שיכולים לבוא לקראתך ברגעים קשים של קרייב לנשנוש. כמובן שאין כל מקום לדיאטות כסאח, אך אם אתן הייתן רגילות לתפריט דיאטטי טרם ההריון, לא יהיה זה נכון לזנוח אותו לטובת מאכלים משמינים כאלה ואחרים.
הידעתן? מחקרים רבים מהשנים האחרונות הוכיחו כי שתייה מעטה של קפה יכולה להזיק לעובר, כך שנשים רבות מאמינות שהן אמורות להפסיק לגמרי עם שתיית הקפה שהן כ”כ אוהבות ורגילות אליו בזמן הריון- טעות!
טיפ: המשיכו לשתות קפה, אך הפחיתו את הכמות בייחוד כשמדובר בשליש הראשון של ההריון. כוס אחת-שתיים לכל היותר מותרים ואף מומלצים באם את מכורה לקפאין. כך לא תרגישי חסך ולא תפני למשקאות מתוקים אחרים או מזון שלרוב ממלא את החסך בעת תהליך גמילה.
הידעתן? עודף משקל גורם ללחץ על השסתום בחלק העליון של הקיבה וגורם לצרבות. אכילת שקדים, אכילה מרובה או צום לא יעזרו לכן להמנע מצרבת במהלך ההריון.
טיפ: פעילות מתונה אחרי ארוחת ערב כמו הליכה, מאפשרת לאוכל להתעכל ומסייעת במניעת צרבת בלילות. כמו כן, העדיפו מנות קטנות יותר של אוכל ולא ארוחות גדולות. חשוב ללמוד להזין את הגוף ולזהות מתי הגוף שלנו הגיע לרמת שובע סבירה וללמוד להפסיק לאכול בזמן. לעסו היטב ולאט את המזון על מנת לסייע לעיכול תקין ובכך תוכלו למנוע בחילות וצרבות לאורך כל תקופת ההריון.
הידעתן? מחקרים מהשנים האחרונות הוכיחו כי פעילות גופנית מבוקרת בזמן הריון משפרת את מצב הרוח ותורמת לבריאות האישה במצבים שונים, כמו סכרת הריון. בנוסף, פעילות גופנית קבועה וממריצה את זרימת הדם לרגליים ותורמת למניעת בצקות וכמובן לשריפת קלוריות.
טיפ: באם לא קיבלתן איסור מוחלט על פעילות גופנית במהלך ההריון מהרופא הפרטי שלכן, מומלץ לבצע את פעילות גופנית של כחצי שעה עם שעון דופק, זאת על מנת לוודא שאתן לא עוברות את ה-150 לכל היותר ולא מאמצות את הגוף יתר על המידה. לאלו מכן שהיו רגילות לפעילות גופנית מואצת טרם הכניסה להריון, מומלץ להמשיך בפעילות גופנית מותאמת אישית אצל מאמן הריון מוסמך. לאלו מכן שמעוניינות בשמירה על המשקל במהלך ההריון אך לא בכושר שיא, מומלץ לקיים הליכות מתונות עם בן הזוג וזאת על מנת ששניכם תוכלו להנות מתקופת הריון בריאה וסימפטית.
לסיכום, כמו שבוודאי הבנתן, הריון הוא לגמרי לא סיבה להשמנת יתר וניתן למנוע אותה. ההמלצה הפופולארית היא לעלות עד 12 קילו בהריון. אבל היי, אל תתני ל12 הקילו העודפים לבאס אותך; תקופת ההנקה היא זמן מושלם לירידה משמעותית במשקל, מאחר והיא תורמת בדרכים שונות לכיווץ האגן, השדיים ולשריפת שומנים מוגברת.