מי לא רוצה חיוך מושלם?!
אנו רואים בהמון מקומות, כגון: פרסומות, שחקני טלוויזיה וכד’ אנשים עם חיוך מושלם, כזה שבא לנו גם אבל חשוב להבין כמה דברים חשובים לפני.
לא תמיד מדובר בשיניים של אותו אדם לעיתים זהו שיקום כלשהו על גבי השיניים שנראה מושלם כגון כתרים סנפאון סמייל וכד’ ולעיתים זהו באמת הצבע של השיניים, כמובן, שברוב המקרים מדובר בשיניים שעברו הלבנת שיניים.
ישנם 2 סגנונות של הלבנת שיניים:
לפני שמתחילים בביצוע הלבנת השיניים חשוב לעשות תיאום ציפיות בין הרצון של המטופל לבין המציאות והיכולת הקליניות.
לפני ביצוע הלבנת השיניים חייב לבצע ניקוי אבנית על מנת שלא יהיו משקעים על השיניים שיגרמו להפרעת השפעת החומרים על השיניים, לעיתים לאחר ניקוי שיניים המטופל יגיע לידי סיפוק מצבע השיניים שנחשף – במידה וזה עדיין לא מספק ממשיכים לתהליך הלבנת השיניים.
תאום ציפיות
לכל אדם יש את גוון הצבע שלו ואת הטון של הגוון.
ישנם כ-5 גוונים שמסומנים באותיות A,B,C,D,E לפי מפתח צבעים שקיים בכל מרפאה/מעבדת שיניים, לכל גוון יש טונים שנמדדים בקפיצות של 0.5 .
זאת אומרת לדוגמא גוון A בטון 3.5 -לאדם יש צבע שיניים A3.5
לא ניתן לשנות לאדם את גוון הצבע איתו הוא נולד אך ניתן להבהיר את הטון של הגוון בדרך כלל עד כ – 2 טונים.
נסביר קודם על –
הלבנת שיניים ביתית
הלבנת שיניים ביתית הינה תהליך פשוט למדי שמצריך התמדה של המטופל, המטופל מגיע למרפאה או למעבדה שם יוצקים לו סד מודל מותאם לשיניים שלו (מכשיר שמונח על השיניים כמו ששמים למתאגרפים, ישנם ערכות הלבנה עם סדים אוניברסליים) אם מעוניינים להלבין את שתי הלסתות צריך סד לכל לסת, מורחים את חומר ההלבנה על הסד ולאחר צחצוח השיניים מניחים את הסד על השיניים למשך .כל הלילה
בבוקר שלאחרי שוטפים היטב את הסד בנוזל כלים ומצחצחים את השיניים, לאחר כשבועיים עד חודש יהיה שינוי במראה של צבע השיניים.
תהליך זה ארוך יחסית ומצריך התמדה של המטופל. את התוצאה רואים רק לאחר תקופה של כחודש והתוצאות אינן נשלטות מראש, ובדרך כלל העלות זולה יותר מטיפול הלבנה במרפאה.
הלבנת שיניים במרפאה
הלבנת שניים במרפאה הינו תהליך של כשעה עד שעתיים בכיסא הרופא. ישנם מרפאות שאת טיפול ההלבנה מבצעת השיננית. תהליך הטיפול הינו מריחת שכבת הגנה על החניכיים, הקשיית החומר, ערבוב של חומרי ההלבנה למצב פעיל ומריחתם על גבי כל שן בצורה אחידה ככה על כל השיניים, זירוז התהליך / הריאקציה ע”י אור אינפרה כחול ושטיפה חזרה על התהליך עד לקבלת הטון הרצוי אליו רצינו להגיע.
את התוצאות רואים מיד כשקמים מכיסא הרופא ולוקח כשבועיים עד שיש התייצבות של הצבע,
לרוב התהליך מלווה ברגישות לקור בגלל תהליכים שעובר האמייל (כותרת השן) אך לרוב ניתן לשלוט ברגישות הזו ע”י משחות שיניים למניעת רגישות.
הלבנת שיניים במרפאה יקרה יותר מהלבנה ביתית בעיקר בגלל תחשיבי מרפאה ( זמן, מקום, חשמל, עובדים וכד’) וגם בגלל עלויות החומרים שהם פעילים יותר ניתנים לשליטה והתוצאות המיידיות.
תחזוקה
הגוון המתקבל בשיניים מצריך תחזוקה, ככל שהמטופל נחשף יותר לדברים צובעניים ככה הצבע המתקבל ישמר לפחות זמן. דברים שמשנים את גוון השן הינם עישון, שתיית קפה, תה, שימוש בכורכום פפריקה סלק יין קינמון, שטיפות מי פה מסוימות, ועוד.. ולכן לפני שמחליטים האם לעשות הלבנת שיניים כדאי לשקול האם אתם מוכנים לשנות את הרגלי הצריכה שלכם.
עלויות
כפי שציינו לפני, העלויות משתנות בין הלבנת שיניים ביתית להלבנת שיניים במרפאה וזה תלוי האם עושים לסת אחת או 2 לסתות,
המחיר נע בין 600-5000 ש”ח.
דברים נוספים שכדאי לדעת:
לא ניתן לשנות צבע של סתימות, כתרים וכד’.. ולכן את הליך ההלבנה כדאי לבצע לפני המשך שיקומי.
את הסדים ניתן ברוב המקרים לשמור לשימושים נוספים של אותו אדם.
כדאי לצלם לפני ואחרי לצורך השוואה.
ישנם מקרים של פגמים בשיניים שלא ניתן לבצע הלבנת שיניים.
תמיד כדאי להתייעץ עם רופא שיניים לפני הלבנת שיניים.